Telefon: 0850 450 5959-Dahili 3510

• Süleymanpaşa Belediyesi bayramda da ihtiyaç sahiplerinin yanında
  • Engelsiz Taksi Kurban Bayramında da hizmetinizde
  • Engelsiz taksi 6 ayda 2301 vatandaşın ulaşımını sağladı
  • Engelsiz taksi bayramda da hizmetinizde
  • SEKOMER araçları Cumartesi günleri de hizmette
  • SEKOMER Engelliler Haftası kapsamında piknik düzenledi
  • Süleymanpaşa Belediyesi engelli vatandaşları sandığa taşıyacak
  • Süleymanpaşa Belediyesine bağışlanan akülü sandalye sahibine törenle teslim edildi
  • SEKOMER ve AFAD’dan engelli bireylere afete hazırlık eğitimi
  • “Mutlu Kentin Gözleri” onlar olacaklar

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği, Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Anadolu Lisesi işbirliğinde hazırlanan “Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri” projesinin eğitmen yetiştirme başlangıç törenine katıldı.

Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitim başlangıcına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Solak, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, Lions Kulübü Başkanı Mübeccel Karaevli, özel eğitim verecek görme engelli eğitmenler ve gönüllü eğitmen adayları katıldı.

EŞKİNAT: “SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ OLARAK ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR PROJE”

14 kişinin eğitim göreceği ve devamında görme engelliler için sesli bir kütüphane oluşturulacak proje ile ilgili konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri projesi Süleymanpaşa Belediyesi olarak çok önem verdiğimiz bir proje. Bu proje sayesinde görme engelli vatandaşlarımız Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılacak seslendirmelerle sesli bir kütüphane sahibi olacaklar. Aynı zamanda bugün başlayacak eğitimlerle 14 Tekirdağlı arkadaşımız bu hassas konuda eğitmen olacak.” dedi.

TÜRÜDÜ: “DERNEĞİMİZ KURULDUĞUNDAN BERİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI AŞMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Başkan Eşkinat’ın ardından açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü ise engelleri aşmak için çaba gösterdiklerini ifade ederek; “Derneğimiz kurulduğundan beri engelli vatandaşlarımızın sorunlarını aşmak için mücadele ediyoruz. Bu noktada Süleymanpaşa Belediye Başkanımız her zaman arkamızda. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda bedensel ya da işitsel engeli olan vatandaşlarımıza ağırlık vermiştik. Ancak görme engelli vatandaşlarımızın sayısı da hiç az değil. Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri projesinin önemi de buradan geliyor.” diye konuştu.

LİONS KULÜBÜ BEYAZ BASTON BAĞIŞINDA BULUNDU

Öte yandan Lions Kulübü Başkanı Mubeccel Karaevli de projenin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtirken eğitimlerde kullanılmak üzere 10 beyaz baston bağışında bulundu.

14 EĞİTMEN ADAYI NİSAN AYINA KADAR EĞİTİMDEN GEÇECEK

Konuşmalar ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından ilk ders özel eğitmenler tarafından gerçekleştirildi. Eğitimlerin nisan ayına kadar her hafta sonu Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde gerçekleşeceği projede 14 eğitmen adayı 3 hafta boyunca baston ile serbest hareket eğitimi ardından da nisan ayına kadar Braille alfabesi eğitimi alacak.

SEKOMER